Aquests últims dies ha arribat una història a les xarxes socials que ens ha fet adonar de la importància de la comunicació.
Durant les últimes setmanes, ha sortit a la llum la història d’una adolescent nord-americana d’uns setze anys. La Història parla d’una noia que va ser segrestada per un home més gran. Després d’estar tancada durant uns dies, l’home la decideix trasllada, mentre aquest ho fa, ella veu l’oportunitat de fer un moviment que va veure a la xarxa de Tik Tok. Es tracta d’un senyal contra la violència de gènere, gràcies a que un motorista veu i identifica el senyal, es pot socórrer a l’adolescent i aquesta pot tornar amb la seva família.
El senyal i gest que s’ha popularitzat, a través de les xarxes, és un moviment que va ser originat per la fundació de dones del Canadà durant el confinament. Aquest es tracta d’un signe que poden fer aquelles dones que estiguin patint violència de gènere o estiguin en una situació de risc, està pensat de manera que sigui indetectable per l’agressor.
El senyal contra la violència, un gest que es fa amb les mans i que està pensat perquè pugui sé utilitzar en qualsevol situació, tant en una videotrucada, en un lloc públic… El que busca és ajudar, d’una manera segura, a totes aquelles víctimes de manera silenciosa i discreta. El seu objectiu és que el seu coneixement arribi a escala mundial, de manera que totes aquelles persones que necessitin ajuda puguin fer-n’he ús, independentment del lloc i la situació en la qual es trobi.
El moviment ha arribat a un gran part de la població, el seu coneixement, és un gran avanç per poder ajudar a tota aquella població que ho necessiti. Tot i que les autoritats asseguren que és un bon mètode i que és important la seva extensió, també recalquen que la millor opció, en el cas de patir violència de gènere, és trucar al número d’emergència que el del territori de Catalunya és el 900 900 120, el 112 o bé el 061.